Има такъв народ се регистрираха в ЦИК за изборите на 14

...
Има такъв народ се регистрираха в ЦИК за изборите на 14
Коментари Харесай

ИТН се регистрира само за парламентарните избори

" ИТН "  се записаха в ЦИК за изборите на 14 ноември. Партията обаче ще се яви единствено на парламентарните избори и няма да излъчи собствен претендент за президентските.  

" Резултатът ще е подобен, какъвто решат българските гласоподаватели ", коментира зам.-председателят на партията Тошко Йорданов откакто дружно със секретаря на Има Такъв Народ Виктория Василева внесоха 3700 подписа за регистрацията на партията в ЦИК за вота през ноември. 

Той разяснява социологическите изследвания, съгласно някои от които те към този момент няма да са първа политическа мощ. " Човек не може да се ядосва на някой, който бърка. Може единствено да се забавлява с резултатите ", сподели Тошко Йорданов. 

На въпрос боят ли се от Има Такъв Народ от новата групировка на Асен Василев и Кирил Петков, Тошко Йорданов отговори: " Появата на нови обединения е нещо прелестно за българския политически живот. Това е демокрацията. Как може някой да се опасява от това. В идващия парламент с Движение за права и свободи и ГЕРБ е неуместно да имаме каквито и да е взаимоотношения, контакти, поддръжка. С всички останали, които влязат, изключително що се отнася до " Демократична България "  и допускам новата групировка, е разумно да бъдем сътрудници, тъй като задачите ни са едни и същи. Сега дали ще има разсъдък, тъй като в предишния парламент нямаше, следва да забележим. Всички партии, без нас, приказват едни неща преди избори, а по-късно вършат други. Когато пристигна действителността след изборите, тогава всички ще би трябвало да се съобразим с нея ".

Относно желанието на Асен Василев да съди Йорданов за казани от него думи от трибуната на Народно събрание, той разяснява: " За думите от трибуната бих го помолил да прочете член 69 от Конституцията ".  

" Българският политически живот е отражение на нашите фантазии, стремежи, планове, мечти, страхове, очаквания, злост, омерзение, присъединяване, отдалеченост и какво ли още не. Всъщност, българският политически живот е отражение на самите нас. Колкото и банално да звучи, е тъкмо по този начин. В Народното събрание и в българския политически живот има разнообразни хора. И неприятни хора, и положителни хора, и глупави, и умни, и морални, и аморални, като всички нас. Точно колкото могат да се схванат хората, живеещи в един блок, в един квартал, в един български град, тъкмо толкоз могат да се схванат и депутатите в българския парламент. И да споделям, че не е хубаво, то просто си е по този начин, и за това е по-добре нищо да не споделям. Освен това, че върша, каквото зависи от мен и колкото мога. Стремя се да действам вярно и поредно. А и в последна сметка демокрацията е прелестно нещо, тъй като ориста ни зависи от всички нас. Желая ви мъдрост, мощ и триумф ", написа водачът на партията " ИТН " Слави Трифонов. 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР